Ravintolat, Tallinna: 6 suosikkiravintolaani Tallinnassa

Päivitetty 21.8.2022

Tallinnan ravintolat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja ja itsekin olen tehnyt useamman kuin yhden ruokamatkan Tallinnaan. Tallinnassa todellakin on niin paljon hyviä ja kiinnostavia ravintoloita, että siellä voisi mielellään käydä monta kertaa vuodessa makumatkalla.

Tallinnan ravintolat – suosittelemani illallispaikat

F-Hoone

Telliskivessä oleva F-Hoone on usean ystäväni suosikkiravintola ja itsekin olen päätynyt sinne usein illalliselle. Ravintola on jo ulkonäöltään näkemisen arvoinen, sillä erityisesti ikkunapöydät ovat todella kauniit.

Minut saa takuuvarmasti valitsemaan kasvisvaihtoehdon, jos siinä on halloum-juustoa. Munakoiso halloumilla oli erittäin maukas illallinen. Suosittelen tekemään etukäteen pöytävarauksen, jotta pääset varmasti sisään ravintolaan.

Kivi Paber Käärid – 100 % gluteeniton ravintola

Kukaan ei varmaan enää nykymaailmassa kuvittele, että gluteeniton tarkoittaisi mautonta. Sitä se ei tarkoita ainakaan Kivi Paber Käärid – ravintolassa, joka myös sijaitsee Telliskivessä.

Söin todella maukasta risottoa ja Tiia söi hyvää riisinuudelisalaattia. Listalla oli myös monia muita hyviä vaihtoehtoja, joten täytyy piipahtaa täällä toisenkin kerran.

Vaikka nykyään monessa paikassa on suhteellisen helppo löytää gluteeniton vaihtoehto pääruuaksi, niin jälkiruokien suhteen tilanne on paljon heikompi. Usein tarjolla on vain sorbettia tai jäätelöä. Ystäväni Tiia oli niin iloinen useasta vaihtoehdosta, että päätimme tilata kaikki kolme menussa ollutta jälkiruokaa. Kannatti! Pavlova oli minun suosikkini.

Ravintolat, Tallinna – Suosittelemani aamiaispaikka

Rukis

Yhdellä ruokamatkalla oli alunperin tarkoitus majoittua hotellissa, jossa olisi tarjolla aamiainen. Unohdin tämän toiveen varausvaiheessa ja varasin meille asunnon. Näin jälkikäteen ajateltuna olen varsin iloinen tästä unohduksesta, koska päädyimme syömään söpöön ja ihanaan Rukiiseen.

Rukis on Tallinnan Vanhassakaupungissa, ja aamiaislistalla oli vaikka mitä! Koska olimme tulleet ruokamatkalle, tilasimme myös vaikka mitä!

Eggs Benedict eri täytteillä oli aamiaisseurueemme suosiossa.

Minä tilasin pannumunakkaan, joka oli aivan älyttömän hyvää! Vähempikin olisi ehkä riittänyt, mutta munakas oli niin herkullista, etten malttanut jättää suupalaakaan syömättä.

…Ja aina on tilaa jälkiruokalätyille!

Tallinnan ravintolat – Entä sitten lounaspaikka?

Must Puudel

Kaikki yllä kertomani ravintolat toimivat varmasti myös luounaspaikkoina, mutta aivan erityisesti haluan mainita vielä Must Puudelin.

Must Puudel on Tallinnan vanhassakaupungissa ja heillä sattui lounasaikaan olemaan varmasti kaupungin suojaisin ja lämpimin terassi. Pieni se tosin oli, joten meillä oli tuuria, kun pääsimme istumaan aurinkoon.

Mainitsin Must Puudelin viime Tallinnan reissun parhaimpana juttuna, koska olin jopa hämmentynyt siitä, miten kiva paikka se oli ja miten hyvää ruokaa siellä oli. Vieressä on Olde Hansa, jonka ohi kehotan kulkemaan ja astumaan sisään tänne.

Koska ulkona oli lämmin, kävimme sisällä vain vessassa. Ravintolan sisustus oli niin kiva, että sinne olisi mielellään jäänyt pidemmäksikin ajaksi, ellei aurinko olisi kutsunut ulos.

Ravintolat, Tallinna – Olutta tai drinkkejä?

Ruokamatkaan kuuluu usein olennaisesti myös juomien nauttiminen. Tallinnassa on useita paikkoja, joissa on kiva nauttia hyvää juomaa ja katsella ympärilleen. Tässä kaksi suosikkiani.

Manna La Roosa

Vanhankaupungin laitamilla oleva Manna La Roosa on ehdoton suosikki drinkkipaikaksi. Tarjolla on myös useita hyviä alkoholittomia drinkkejä.

St. Vitus

Jos olet menossa Telliskiveen, kannattaa piipahtaa St. Vituksessa oluella. Sen lisäksi, että nimi on suomalaisille hauska, siellä on hyviä oluita ja todella ystävällinen palvelu.

Puuttuuko oma suosikkisi listalta? Ilmianna se kommenteissa, niin käyn testaamassa joskus!

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s