Näin säästät ruumalaukun hinnan: 11 vinkkiä käsimatkatavaroiden pakkaamiseen

Olin kaksi viikkoa kesälomamatkalla. Ensin viikon Ranskassa tanssimassa ja sen jälkeen viikon Italiassa.

Mietin, ottaisinko mukaani pelkät käsimatkatavarat, vai maksaisinko ruumaan menevästä laukusta. Kun huomasin, että ruumaan menevän laukun hinta edestakaisin olisi 65 euroa, päätin ottaa mukaan ainoastaan käsimatkatavarat.

Käsimatkatavaroiden pakkaaminen vaatii hieman enemmän tavoitteellisuutta ja suunnitelmallisuutta kuin ruumalaukun mukaan ottaminen.

Näillä vinkeillä onnistut:

 1. Ota mukaan sekä maksimikokoinen käsimatkatavaralaukku että käsilaukun kokoinen laukku. Näin sinulla on mahdollisuus käyttää kahden laukun tilat hyväksesi.
 2. Pakkaa mukaan kangaskassi. Kassissa on kätevä kantaa esimerkiksi ostokset tai rantavarusteet.
 3. Mieti tarkasti, millaisia kenkiä oikeasti tarvitset. Itse otin mukaan kahdet tanssikengät, sandaalit ja mukavat tennarit. Kaikkein suurin tarve on kengille, joilla on mukava kävellä tilanteessa kuin tilanteessa.
 4. Kun valitset vaatteita, mieti, miten ne sopivat yhteen. Sovitin kaikki vaatteeni ennen pakkaamista. Siten olin varma, että voin myös paikan päällä käyttää ajattelemiani asukokonaisuuksia. Värimaailman lisäksi kannattaa valita mukaan vaatteet, jotka ovat mukavat päällä.
 5. Jos olet korvisten suurkuluttaja – kuten minä – niin valitse korvikset mukaan vaatteiden värimaailman mukaan. Sama pätee muihin koruihin ja asusteisiin.
 6. Ota mukaan se takki, joka vie vähiten tilaa. Kesälomalla takkia ei edes välttämättä tarvitse, mutta talvella sille on käyttöä.
 7. Varmista, että sinulla on matkan aikana mahdollisuus pyykinpesuun. Itse en todellakaan pese mitään pyykkiä käsin, mutta matkani aikana neljässä asunnossa oli pyykkikone. Yhdessä pyykkipalvelu oli maksullinen, muissa ilmainen. Otin mukaan pesupähkinöitä pyykkäämistä varten. Pesin pyykkiä kahden viikon aikana kahdesti. Pyykkikuluihin meni reissulla vähän yli euro.
 8. Valitse mukaan otettava pyyhe oikein. Olin lukenut etukäteen paljon kehuja hamam-pyyhkeestä, joten päätin hankkia sellaisen. Käytin pyyhettä lentokoneessa peittonani ja rannalla rantapyyhkeenäni. Se oli oikeasti kätevä.
 9. Pue päälle paksuimmat vaatteet ja painavimmat kengät. Tällä tavalla säästät tilaa laukussa ja pärjäät lentokoneen vaihtelevassa lämpötilassa.
 10. Kirjoita ylös, mitä olet pakannut. Tällöin pystyt helpommin arvioimaan, oletko pakannut riittävästi, liian vähän vai liikaa vaatteita.
 11. Jos sinulla on kaksiosainen matkalaukku, jätä toiselle puolelle jonkin verran tilaa. Jotain matkalta tulee aina ostettua.

Mitä vaatteita minulla oli mukana ja riittikö ne?

 • Kaksi urheilutoppia
 • Viisi toppia
 • Neljä t-paitaa
 • Yhdet bikinit
 • Yksi mekko
 • Kaksi pitkähihaista, toinen päälle puettuna
 • 17 sukat
 • 16 alkkarit
 • Kahdet rintsikat, toiset päälle puettuna
 • Yhdet pitkät housut, jotka puin päälle
 • Yksi takki, jonka puin päälle
 • Kahdet tanssikengät
 • Tennarit
 • Sandaalit

Sukkia oli aivan liikaa – samoin alkkareita. Pakkaan niitä aina liikaa mukaan, koska pelkään, että ne loppuu ja joudun pesemään niitä käsin. Järkevämpää olisi ollut miettiä, koska pesen pyykkiä ja laskea alkkareiden määrän sen perusteella. Sukkia en käyttänyt reissun aikana kuin muutamana päivänä.

Toinen pitkähihainen paita oli turha, ja mukaan ottamani mekko oli vähän liian kuuma. Pystyin käyttämään mekkoa vain illalla. Jälkeenpäin ajateltuna, olisin voinut valita mukaani vähän kevyemmän mekon.

Mihin käytin säästämäni 65 euroa?

 • Pyykkikuihin meni 1,5 euroa
 • Käsilaukkuni vetoketju hajosi matkalla, joten ostin tilalle pikkurepun. Pikkureppu maksoi 25 euroa
 • Yhden tanssi-illan teemana oli valkoinen, joten ostin iltaa varten valkoisen topin. Lopulta päädyin kuitenkin lainaamaan paitaa kaveriltani, eli periaatteessa ostin topin turhaan. Toppi maksoi 10 euroa.
 • Ostin lentokentältä itselleni tuliaisiksi valkoviinipullon ja kahvipaketin. Ne maksoivat yhteensä 20 euroa.

Eli käytin 56,5 euroa. Säästöä ruumalaukun hintaan nähden jäi vielä 8,5 euroa.

Lue myös:

13 vinkkiä, miten matkustat edullisesti

10 vinkkiä: Miten teet lentomatkustamisesta kivaa

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s