Gdansk, Puola – Neljä hyvää aamiaisravintolaa

Gdansk ja ruoka kuuluvat yhteen. Ruoka on yksi iso syy, miksi Gdanskiin kannattaa matkustaa. Kerroin jo aiemmin suosikkiravintoloistani ja baareistani, mutta haluan omistaa yhden postauksen myös aamiaispaikoille.

Söin aamiaista viime kesänä useassa ravintolassa Gdanskissa. Yksi syy oli, että tein sieltä käsin etätöitä ja suomalaiseen lounasaikaan oli vasta puolalainen aamiaisaika. Se ei minua haitannut, sillä aamiainenhan on ravintolassa syötynä usein päivän tärkein ja paras ateria!

Pankejk tarjoaa makeita ja suolaisia lättyjä

Kävelimme Długaa pitkin ja etsimme sopivaa ruokapaikkaa. Kiinnitin huomioni Pankejk-ravintolaan. Siellä oli valtava valikoima erilaisia suolaisia ja makeita lättyjä.

Vaikka kuvassa lätty ei ehkä näytä kovin houkutttelevalta, niin voin vakuuttaa, että se oli erittäin hyvää. Valitsin täytteeksi ainakin lohta. Rehellisesti sanottuna olisi samantien tehnyt mieli tilata sekä suolainen että makea lätty!

Tekstylia on kiva paikka perinteiselle aamiaiselle

Tekstyliassa olen aiemminkin syönyt maistuvaa aamiaista, joten se oli tuttu valinta. Listalta löytyi lempiasioitani eli munakasta, appelsiinimehua, capuccinoa ja sämpylä erilaisilla täytteillä. Paikka on mukavan tilava ja myös rauhallinen.

Lookier Café & Restaurant oli huikea kokemus

Lookier Café & Restaurantissa päätimme tilata aamiaistarjottimen kahdelle, ja sehän olikin aivan valtava! Onneksi oli meidän lounasaikamme, niin söimme mielellämme ison aamiaisen. Kuten kuvasta näkyy, tarjottimella oli kaikenlaisia herkkuja makkarasta mansikoihin.

Pomelo Bistrossa maistuvaa egg’s benedictia ja itsetehtyä limonadia

Viimeisenä aamuna Gdanskissa valitsimme aamiaislounaspaikaksemme asuntoamme lähellä olleen Pomelo Bistron. Paikka oli tyylikäs ja sieltä sai yhtä lempiaamiaisistani eli egg’s benedictia.

Lisäksi ostin itsetehtyä limonadia, joka oli tosi hyvää. Usein reissuilla tulee ostettua itsetehtyjä limonadeja ja pohdittua, miksi niitä ei ole juuri missään Suomessa? Suomessakin olisi kiva juoda välillä jotain muuta kuin Zero Colaa.

Lue myös nämä:

Kuusi suosikkiravintolaani Gdanskissa

Petyin Airbnb-majoitukseeni Gdanskissa

Open’er-festivaali Gdyniassa – Millaista oli isoilla musiikkifestareilla?

Uusi vuosi Gdanskissa – mitä opin?

Published by

One thought on “Gdansk, Puola – Neljä hyvää aamiaisravintolaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s