budapest and bridge full of cars

Budapest, Unkari: 12 vinkkiä Budapestin matkalle

Päivitetty 20.8.2022

Budapest oli tosi hyvä viikonloppumatkakohde, suosittelen ehdottomasti!

Budapestiin on usein halpoja lentoja, hintataso on edullinen ja kaupungissa riittää paljon kaikenlaista tekemistä. Kaupunki on ehdottomasti yksi suosikkimatkakohteistani.

10 vinkkiä – Tee ainakin nämä jutut Budapestissa!

 1. Älä ole kuin minä, vaan tutustu Euron ja Forintin kurssiin ennen reissua. Hinnat ovat onneksi useassa paikassa myös euroina viimeistään kuitissa, mutta kurssin ymmärtäminen helpottaa hintojen ymmärtämistä. Nimim. ”Tonnihan riittää vaikka mihin!”
 2. Ota majapaikka läheltä Tonavan rantaa. Siitä on mukava lähteä kävellen tutkimaan kaupunkia.
 3. Budapestissa on hyvä metro ja muu julkinen liikenne, jota voi hyödyntää, kun ei  jaksa enää kävellä. Metrolipun hinta on erittäin kohtuullinen.
 4. Kiipeä Gellértinvuorelle. Näköala on sen arvoinen.
 5. Käy vierailemassa Budan linnassa. Linna ja näköala ovat sen arvoiset.
 6. Mieti, haluatko oikeasti käydä kylpylässä, joka on tupaten täynnä ihmisiä. Jos haluat, niin mene tutustumaan johonkin Budapestin suosituimmista kylpylöistä. Jos et halua, etsi joku kylpylä, joka ei ole ykköskohteena turistioppaissa. On myös ihan ok olla käymättä kylpylässä. Jos päädyt kylpylään, ota ehdottomasti mukaan oma pyyhe, niin selviät helpommalla!
 7. Käy jokiristeilyllä. Kaupunki näyttäytyy uudella tavalla.
 8. Lentokentältä saa kätevästi napattua taksin, jonka lippu ostetaan tiskiltä ja hinta kerrotaan etukäteen. Paluumatkalla lentokentälle taksit sen sijaan hinnoittelivat itse itsensä. Kannattaa kysyä useammalta kuljettajalta hinta. Taksi on kohtuuhintainen, jos on useampi maksaja. Lentokentältä keskustaan ja takaisin pääsee myös kätevästi bussilla.
 9. Nauti ruuasta, koska se on edullista ja hyvää. Käy 0,75 Bar & Bistrossa joko syömässä tai juomassa lasillinen.
 10. Jos pidät fine diningista, on Budapestissa useampi Michelin tähdellä palkittu tai Michelin maininnan saanut ravintola. Illallisen hinta on puolet edullisempi kuin Suomessa. Kävimme porukalla Borkonyha Winekitchenissä nauttimassa erittäin mukavasta ja maistuvasta illallisesta. Menun ja viinimenun hinta oli yhteensä noin 150 euroa.
 11. Kävele Tonavan rantaa pitkin. Kaupunki tulee eteesi kauniina ja rosoisena.
 12. Käy pakohuoneessa. Ne ovat hienoja ja edullisia. Itse kävin Neverlandin vankilapaossa ja mielisairaalassa. Paikassa. on pakohuoneiden lisäksi hieno cocktail-baari.

Lue myös:

Budapest: Gellértinvuori

Budapest: Budan linna ja Baltázar

Budapest: Majoitussuositus

Neljän naisen rentouttava viikonloppu Budapestissa

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s