Vlore ja Sarande ovat Albaniassa kuin yö ja päivä

Saavuimme Skoderiin aamulla klo 6.20, josta päädyimme kuvassa olevan Dynamic Expressin kyytiin. Kassun ilmeestä voi päätellä, että väsytti. Se oli kuitenkin jotenkin tosi kivaa ja söpöä, miten minibussikuskit huutelivat määränpäätään ja keräsivät ihmisiä kyytiin. Meidät otettiin kyytiin ja vaihdettiin toiseen bussiin sopivassa paikassa. Näppärää.

Vloressa satoi ja meidän oli nälkä. Albaniassa on monta kahvilaa, joista ei saa ruokaa. Se on outoa, kun on tottunut, että kaikista kahviloista saa jotain syödäkseen. Päädyimme vahingossa syömään pizzaa Piceri Amantiaan, koska se oli ensimmäinen vastaantullut ravintola. Albanian kieli näyttää kirjoitettuna hassulta italialta. Pizza oli tosi hyvää! Uskon, että se olisi ollut hyvää, vaikka emme olisi matkustaneet nälkäisinä viittä tuntia ennen lounasta.

Viikon reissaamisen jälkeen oli sellainen olo, että puhtaista valkeista lakanoista voi maksaa mitä vaan. Menimme siis yhteen kaupungin hienoimmista hotelleista, Hotel Partneriin. Hinta oli 60 euroa/yö. Suomalaisittain se ei edes ole kauhean paha, mutta paikalliseen hintatasoon nähden tosi kallis. Hotellilla oli pyykkäyspalvelu, joten saimme ihanasti puolessa välissä matkaa myös pestyä pyykkiä.

Katsoin Tripadvisorista Vloren parhaimmat arvosanat saaneen ravintolan. Se oli San Giorgio’s. Menimme sinne syömään, ja maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni tonnikalapihviä. Tarjoilija selitti, että se on hienoa punaista tonnikalaa (en löytänyt googlesta) ja olen todella onnekas. Se oli ihan hyvää. Hämmentävää oli se, että tonnikala on pihvinä enemmän lihamaista kuin kalamaista. Salaatti oli todella hyvää ja samoin Kassun tilaamat marinoidut katkaravut. Hintaa koko lystillä oli yhteensä vajaat 35 euroa. Siihen hintaan täältä saa siis fine dining -tasoista ruokaa.

Olimme etukäteen kuulleet kehuja Albanian rannoista ja ns. Albanian Rivierasta. Olimme siis hieman hämillämme, kun kohtasimme todellisuuden. Ranta oli möyhitty ja täynnä roskia. Tajusimme kuitenkin jonkin ajan kuluttua, että rannalla ollaan tekemässä suurta muutostyötä.

Ihmettelimme, miksi kadulla parveilee tosi paljon poliiseja. He olivat vartioimassa erään rakennuksen purkamista. Myös kuvassa oleva ravintola, jossa olimme täysin tietämättöminä käymässä, purettiin samana päivänä. Poliisit olivat varautuneet mielenosoitukseen.

Ilmeisesti Vlore on päättänyt uusia rantansa turisteja varten. Se on varmasti paikallisia ajatellen sekä hyvä että huono asia. He menettävät oman rantansa hotelleille ja ravintoloille, mutta turistit tuovat kaupunkiin rahaa. Olisi mielenkiintoista nähdä ranta uudelleen parin vuoden kuluttua,

Tänään lähdimme aikaisin aamulla minibussilla Vloresta Sarandaan. Matkalla oli huikean kauniit maisemat ja paljon eläimiä!

Sarande taas on Vloreen verrattuna aivan erilainen. Aivan kreikkalainen sisustusta ja menuja myöten.

Tässä kohtaa reissua voin todeta, että on sulaa hulluutta matkustaa näin nopeaa tahtia paikasta toiseen. Toisaalta en silti haluaisi luopua mistään paikasta, jonne olen reissullani päässyt. Onneksi loppuloma tarkoitaa lähinnä rannalla makoilua ja rentoutumista.

Hyvää Juhannusta kaikille! Matkajuttuja seurannee lisää, kun järjestelmäkameran kammio tyhjenee Suomessa.

Lue myös:

Dubrovnik, Kroatia – Balkanin matkan yllättäjä

Kotor, Montenegro – Miten sympaattinen kaupunki!

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s