Mestre: Ostoksia ja ruokaa

Julkiastu Lilyssä 27.10.2012

Tässä budjetti-vinkki Venetsiaan matkustaville turisteille: hankkikaa majoitus Mestrestä. Me majoituimme Hotel Columbossa, joka oli Mestren aseman lähellä Margheran kaupunginosassa. Maksoimme 50 euroa kahden hengen huoneesta / yö. Sen lisäksi maksoimme muutaman euron veroa kaupungille siitä hyvästä, että majoituimme siellä. Venetsian puolella samanlaiset huoneet olisivat olleet ainakin 10 euroa kalliimpia.
Matkustaminen Mestrestä Venetsiaan on yksinkertaista. Junia ja busseja kulkee koko ajan – busseja myös yöllä jokaisena viikonpäivänä. Yksi matka maksaa vähän yli euron. Siinäkin säästää, jos kulkee junilla ja busseilla samaan tapaan kuin me – maksaa vain puolista matkoista. Meille nimittäin kävi joitain kömmähdyksiä matkan varrella. Ensimmäisenä iltana olimme katsoneet, koska viimeinen juna Venetsiasta Mestreen lähtee. Olimme ostaneet molemmille kaksi junamatkaa sitä iltaa varten. Menimme rautatieasemalle ja oikealle laiturille, mutta minkäänlaista junaa ei lähtenyt minnekään. Lähdimme siis päättäväisesti kohti bussiasemaa, ja hyppäsimme ensimmäiseen bussiin, jossa luki Meste F.S.
Normaalisti en koskaan suostu matkustamaan pummilla, koska pelkään kuollakseni, että tarkastaja tulee ja käräyttää minut. Muistan olleeni ihan kauhuissani, kun jouduin kerran Helsingissä matkustamaan yhden metrovälin ilman lippua. Reissuilla se ei kuitenkaan tunnu haittaavan. Ajattelimme, ettei kukaan tarkastaja öisin busseissa ole – eikä ollutkaan. Pääsimme näppärästi Mestren asemalle.
Seuraavana päivänä olimme sen verran fiksuja, että ostimme yömatkustusta varten bussiliput. Ostin neljä bussilippua, jotka virkailija näppärästi laittoi yhdelle kortille. Olin unohtanut, että näinhän he yleensä tekevät. Seuraavan kerran, kun menimme bussiin, emme tietenkään osanneet ottaa siitä kortista kuin yhden matkan. Taisimme kortin avulla matkustaa kahdesti siten, että leimasimme sen vain kerran ja vasta kolmannella kerralla onnistuimme leimaamaan sen kahdesti. Näin tuimme Venetsian joukkoliikennettä vähän kyseenalaisesti.
Teimme myös ostokset Mestressä. Mestren keskustassa ovat kaikki liikkeet näppärästi samassa paikassa, ja hinnat ovat Venetsiaa edullisemmat.
Jokaisella reissulla on pakko järjestää piknik. Viimeisenä iltana sää oli ulkona melko huono ja minä olin flunssainen, joten päätimme pitää piknikin hotellihuoneessamme. Olihan siellä jopa MTV meitä viihdyttämässä. Melkoista viihdettä se olikin. Silloin nimittäin sattui tulemaan joku karaoke-ohjelma, joka tarkoitti sitä, että jokaisessa musiikkivideossa oli tekstitykset. Tekstityksiä seuraamalla huomasin, että Jovanotti lauloi: ”Suurin spektaakkeli the big bangin jälkeen on me… sinä ja minä.” Siis ihan oikeasti? Överiyden multihuipentuma, joka toimii vain Italiassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s