Låna, Turku – Yksi Turun parhaista jutuista!

Ajattelin, että voisin kertoa kotikaupunkini Turun parhaita asioita. Vaikka matkustan paljon, olen sitä mieltä, että Turku on yksi maailman parhaista paikoista.
 

Aurajoen ranta on kesällä yksi Turun kauneimmista ja elävämmistä paikoista. Viime kesänä joelle ilmestyi neljä Låna-piknik-venettä, joiden avulla venetön turkulainen pääsee nauttimaan Aurajoesta vedestä käsin.
 

Veneen ajaminen ei vaadi aiempaa kokemusta, mutta se on hyödyksi. Onnistui se ajaminen itseltänikin täysin ilman kokemusta. Matkaseurue tosin vähän tuskastui siihen, miten hitaasti ajoin! Halusin nauttia maisemista.
 

Parissa tunnissa ehtii käydä kääntymässä Uittamolla ja ihailemassa ihmisten luksus-taloja Hirvensalossa. Myös Ruissalon suuntaan voi veneillä.
 

Itse piknik-paikkana vene ei ole hirveän kätevä ilmavirran vuoksi. Viinipullo ja -lasit pysyvät kyllä pystyssä, mutta esimerkiksi kertakäyttöastiat ovat liian kevyitä. Kannattaa siis ottaa mukaan oikeita astioita tai ruokaa, jota voi syödä esimerkiksi suoraan pakkauksesta (sipsejä). Juomavalinnan suhteen kannattaa myös huomioida se, että veneessä ei ole vessaa.
 

Parasta on kuitenkin maisemien tuijottelu ja se kokemus, että saa hetken olla veneilijä.

Låna-veneen voit varata täältä:
https://www.lanaturku.fi/

Published by

One thought on “Låna, Turku – Yksi Turun parhaista jutuista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s