USA Road Trip: Los Angeles ja Hollywood-kupla

Los Angeles: Ensikosketuksena katuruokaa ja katutaidetta

Melkein vuorokauden matkustamisen jälkeen Ella ja Chrisu olivat vastassa Los Angelesin lentokentällä. He olivat varanneet meille tosi sympaattisen Airbnb-majoituksen, jossa olimme koko Losissa vietetyn ajan.

Pakkasin mukaan hippimekon, joka oli Ellan mielestä juuri täydellinen Los Angelesiin. Mekko on ollut kieltämättä reissulla yksi lempivaatteistani.

Ensimmäinen kosketukseni Losiin oli katutaide ja kanamies! Haimme kahviosta take away -kahvin ja menimme ihailemaan keilahallia, joka oli suoraan kuin jostain menneiden vuosikymmenten elokuvasta.

Pysähdyimme fiftarityyppisessä limukaupassa ja ostimme muutaman limupullon mukaan. Kauppa olisi unelmakauppa, jos haluaisi järjestää 50-luvun teemabileet.

Hollywood: Julkkisbongausta Hollywood-kukkuloilla ja Walk of Famella

Suuren osan Los Angelesissa vietetystä ajasta vietimme autossa. Teimme retken Hollywood-kukkuloille ja bongaamaan julkkisten taloja – ihan niin kuin tapoihin kuuluu. Ketään julkkista emme nähneet, mutta Jared Leton talon kyllä bongasin. Se olikin jännää se!

Walk of Fame on yksi pakollinen nähtävyys kaikille Losissa kävijöille. Itselleni oli yllätys, että tähdet olivat laajalla alueella ja katu oli täynnä eri roolihahmoihin pukeutuneita näyttelijöitä.

Hollywood on sinänsä ristiriitainen paikka, koska siellä on käytännössä yksi katu täynnä tähtihumua ja sen kadun vieressä kodittomat ihmiset nukkuvat. Los Angelesissa tosiaan joko toteutetaan unelmia tai päädytään puille paljaille.

Muutama tähti piti tietenkin bongata!

Illalla kävelimme illalliselle, mikä on todella omituista toimintaa Los Angelesissa. Kävely ei kuulu tapoihin. Kaikkialle mennään autolla.

Warner Brothersin Studiolla vierailemassa

Los Angelesin vierailun tyypillisiin asioihin kuuluu myös Warner Brothersin studioilla vieraileminen. Niinpä mekin päätimme suunnata seuraavana päivänä sinne.

Näyttääkö tutulta? Nämä lavasteet voisivat olla periaatteessa mistä televisiosarjasta vaan. Lavasteet on tehty juuri sellaisiksi, että ne voivat pienellä muokkauksella muuntautua melkein miksi tahansa.

Big Bang Theoryn uusimman kauden kuvaukset olivat juuri loppuneet. Pääsimme kuitenkin näkemään Sheldonin, Leonardin ja Pennyn asunnon. Se oli huikean hienoa! Kuvauksiin otetaan live-yleisö, jonka kanssa sarjaan käsikirjoitetut vitsit testataan. Jos joku vitsi ei uppoa, yleisöltä saatetaan kysyä, mitä he haluaisivat kuulla mieluummin.

Itselleni oli aika iso yllätys, miten isoja lavasteet todellisuudessa olivat. Myös Big Bang Theoryn lavastuksen yksityiskohdat tekivät vaikutuksen.

Katsoin Suicide Squaden muutama viikko sitten. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta elokuva oli viihdyttävä. Ja no, Jared oli todella hyvä Jokeri. Yllättäen.

Jared Leto on suurin syy sille, miksi olin kiinnostunut Los Angelesista. Jaredin oma historia ja 30 Seconds to Marsin City of Angels -biisissä herättää mielikuvia. Ne ovat osittain oikeita.

Batman on ehdottomasti suosikkini kaikista supersankareista. Tästä syystä Batmobiilien näkeminen livenä oli hie-no-a!

Warnerin kierros päättyi Frendien Central Perk -kahvilaan. Emme kyllä tilanneet mitään. Kukaan meistä ei ollut suuri Frendit-fani, yksi on jopa antifani.

Santa Monica ja Venice Beach – Paikalliseen tapaan autolla rannalle

Viimeisenä iltana Los Angelesin lähialueilla päätimme käydä Santa Monicassa ja Venice Beachillä. Santa Monica oli kaunis ja perheiden suosima. Hassua oli se, että rannallakin on ihan älyttömät parkkipaikat.

Venice Beach puolestaan oli enemmän taiteilijoiden ja muiden hippien suosima paikka.

Venice Beachilla oli kanaaleja kuin aidossa Venetsiassa konsanaan, mutta maisemat oli kyllä hieman erilaiset.

Maisemat olivat sen sijaan kuin Californication tv-sarjasta.

Aurinko laski ja loi silmiemme eteen varsin kliseisen kuvan Californiasta. Siitä oli hyvä jatkaa matkaa eteenpäin.

Matkan seuraava askel:

Joshua Tree & täydellinen aavikkoelämys

Published by

6 thoughts on “USA Road Trip: Los Angeles ja Hollywood-kupla

  1. Ei näy kuin yksi kommentti, eikä mun ensimmäinen vastauskaan tullut läpi. :O No, mutta.. Los Angelissa olisi kyllä varmasti vielä paljon nähtävää. 🙂 Matkaseuralaiseni onnistuivat Googlaamaan Jaredin osoitteen, mutta itse löysin äkkiseltään vain uutisen siitä, että hän on myymässä taloa: http://variety.com/2017/dirt/real-estalker/jared-leto-hollywood-hills-house-sold-1202481459/

    Se oli todella iso asunto, joka on joku entinen armeijan käytössä ollut rakennus. Mihin mahtaa Jared sitten suunnata..

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s