Television katselun harvinainen huvi

Raskaan työpäivän jälkeen on mukava jättää aivot eteisen hattuhyllylle ja istua sohvalle tuijottamaan televisiota. Kuulostaako tutulta? Minusta ei.
 
Minä menen kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen harrastuksiini, joissa vietän yleensä ainakin kolme tuntia. Usein päästessäni kotiin syön jotain nopeasti ja painun nukkumaan.
 
Olen siis täysin vieroittunut televisiokulttuurista. En tiedä mitään mainoksia, tv-hahmoja, enkä televisiosta tuttuja vitsejä. Olohuoneessani ei ole televisiota vaan kirjahylly.
 
Omistan kyllä television. Nyt jo – puolen vuoden jälkeen – siihen on viritetty televisiokanavat. Antennijohtokin ulottuu juuri ja juuri seinään, mutta siihen saattaa kompastua. Teoriassa siis voisin tuijotella tv:tä.
 
Käytännössä en tiedä, koska tuijottelisin tai miksi tuijottelisin. Joka kerta, kun katson televisiota jonkun toisen luona, ajattelen: ”Mitä ihmettä oikein katson?” Televisio-ohjelmat ovat nykyään todella outoja. Tosi-tv:tä milloin mistäkin älyttömästä aiheesta. Viikonlopun suosikkini oli Varaston metsästäjät. Ihan oikeasti? Seuraavaksi varmaan tulee Kaappien penkojat, jossa tutustutaan ihmisten makuuhuoneiden kaappeihin.
 
Kuitenkin. Juuri siksi, että televisio on minulle todella harvinainen huvi, sen katsominen on todella rentouttavaa. Ei ole paineita tehdä mitään fiksua tai pitää yllä järkevää keskustelua: voi vain upota television maailmaan ja kommentoida sitä. 
 
Viime aikoina olen saanut pari kertaa muuttaa yhdeksi yöksi kavereideni luokse tuijottamaan televisiota. Joulukuussa katsoimme True Bloodia koko tuotantokauden verran, ja eilen katselimme satunnaista televisiovirtaa.
 
Molemmat viikonloput olivat mahtavia ja rentouttavia. Jotain sellaista, jonka tekemiseen turhautuisin nopeasti yksin kotona. Hyvä, kun ehdin välillä edes Supernaturalia katsoa – ja sitäkin maksimissaan kaksi jaksoa kerrallaan.
 
Elämäni on täynnä suorittamista? Ehkä, mutta rakastan sitä. Joskus silti rakastan ihan vain sitäkin, kun ei tarvitse tehdä mitään. Siihen on vain vaikeampi antaa itselleen lupa.

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s