Dubrovnik, Kroatia: Vanha kaupunki on ainutlaatuinen ja upea!

Toisena päivänä Dubrovnikissa päätimme mennä tutustumaan Unescon maailmanperintökohteeseen: vanhaan kaupunkiin. Ei sitä voi sanoa nähneensä Dubrovnikia, ellei siellä käy.

Paikka oli ihan täynnä turisteja – tietenkin. Siinä oli se hyvä puoli, että kehtasi ihan rennosti ottaa koko ajan valokuvia. Niin kaikki muutkin tekivät.

Arkkitehtuuri muistutti hyvin paljon Venetsian arkkitehtuuria. Siinä oli turistien keskellä varsin kotoisa olo.

Vanha kaupunki ei kooltaan ole järin suuri. Se on aika nopeasti kierretty ympäri.

Menimme kahville ja selitin Kassulle, miksi järjestelmäkameran mukaan ottaminen oli välttämätöntä. Kännykällä ei olisi tämä vastavaloon otettu kuva onnistunut lainkaan. Kameraa oli kieltämättä aika raskas kantaa, mutta en silti usko, että se oli se suurin ongelma valitsemallamme kantamusten tiellä.

Dubrovnik on paikka, jossa olen törmännyt eniten turisteihin verrattuna mihinkään muuhun matkakohteeseeni. Jokaisessa ravintolassa ja baarissa, jossa olimme, oli myös joku muu suomalaisseurue. Sinne lennetään hyvin monesta paikasta suoraan, ja nyt sinne pysähtyy myös luksus-risteilyalukset päiväksi. Majatalomme emäntä oli aika kyllästynyt siihen, että laivat tuovat turistit päiväksi Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin. Silloin he tuovat kyllä rahaa yhteen paikkaan, mutta esimerkiksi juuri majoituspalvelut eivät hyödy mitään. Paikallisia ihmisiä vanhassa kaupungissa ei kovin montaa enää asu, koska he ovat voineet myydä asuntonsa hyvään hintaan pois.

Oli sen verran houkutteleva mainos, jotta sinnehän me suuntasimme!

Mainos ei valehdellut!

Kyllä siinä maisemia tuijottaessa kelpasi pari juomaa nauttia. Dubrovnik oli kaiken kaikkiaan mielestäni varsin rentouttava paikka. Se oli hyvä valinta loman aloituspaikaksi.

Pysähdyimme lounaalle Kopuniin. He mainostivat lounastaan sanoilla Light Lunch. Vastaavia paikkoja oli muuallakin vanhassakaupungissa. Oli tosi kiva, että oli mahdollisuus syödä terveellinen lounas! Se on yleensä lomalla yllättävän hankalaa.

Lounaan jälkeen oli energiaa lähteä  kiipeämään kapeiden käytävien portaita ylös.

Ylhäällä kulkiessa sai vähän ajatuksia siitä, millaista vanhassakaupungissa eläminen on.

Koska matkustin jalkapallofanin kanssa, menimme irkkubaariin katsomaan MM-kisoja. Olin aluksi innoissani, koska baari oli virittämässä valkokangasta ulos. Siinä olisi ollut kiva istua ja tuijotella peliä. Jostain syystä kuvaa ei kuitenkaan saatu viritettyä kankaalle, joten jouduimme ahtautumaan tunkkaiseen baariin. Olihan se tunnelma ihan jees.

Illan päätteeksi menimme majapaikkaamme lähellä olevaan Shizuku-ravintolaan. Se ei ollut vanhassakaupungissa, mutta ansaitsee maininnan, koska se oli hyvä ravintola se! Satuimme osumaan myös sopivaan aikaan, koska meidän jälkeen ravintola alkoi täyttyä täpötäyteen.

Dubrovnikin vanha kaupunki oli kaunis ja ainutlaatuinen paikka, joka oli hieno nähdä. Yhden päivän retki riittää siellä mainiosti. Suosittelen kuitenkin katsomaan Dubrovnikia myös vanhan kaupungin ulkopuolelta.

Lue myös:

Dubrovnik, Kroatia: Balkanin matkan yllättäjä!

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s