2011: Top 5: Matkustusmokat

Julkaistu Lilyssa 2.4.2011.

Tänään pohdin hyvien muistojen vastapainoksi matkustusmokiani. Haluan kuitenkin korostaa, että jokainen reissu on ollut aivan mainio mokista huolimatta. Matkuestaessa sattuu ja tapahtuu – ja se on yksi matkustamisen parhaista puolista!

1. Madeira

Rakastan merta. Voisin tuijottaa aaltoja hyvin, hyvin pitkään.
Madeiran reissulla tapahtui enemmän mokia kuin normaalisti. Tästä syystä se pääsee tähän listan alkuun.

Ensinnäkin opin sen, että IKINÄ ei kannata mennä krapulassa ja vähillä yöunilla lentokoneeseen. Vaikka olin lentokentällä varmaan vielä iloisesti humalassa, krapula iski lentokoneessa. Se oli aivan hirveää. Se teki lentomatkasta vielä normaalia huomattavasti tuskaisamman. En enää koskaan tee tätä virhettä.

Toisena opin, että jos kännykkään on tallentanut muistutuksia, kannattaa lentokoneesta ulos tulemisen jälkeen muistaa tallentaa kännykkään oikea vuosi. Matkamme oli tammikuussa, joten se saattaa vähän selittää tätä mokaa. Oli mielenkiintoista huomata puolessa välissä viikkoa, että mahassa kiertää, enkä ole muistanut syödä e-pillereitä koko aikana, koska kännykkä ei ole minua muistuttanut. Ei auttanut kuin rynnätä kauppaan!

Kolmas moka on ehkä se, mikä eniten hävettää. Annoimme torikauppiaan huijata meitä. Se pyysi meiltä tuoreista hedelmistä aivan törkeän hinnan, ja me suomalaisina turisteina tietenkin suostuimme siihen. Ei enää ikinä tuollaista huijausta! Onneksi hedelmät sentään olivat hyviä. Niiden kuoriminen kynsiviilalla tai muilla vastaavilla työkaluilla oli myös kokemus sinänsä.

2. Genova

Tapasin Genovassa suomalaisen tytön, jonka kanssa järkytimme paikallista baarimikkoa juomalla Cuba Librejä. Sinä päivänä, kun olin lähdössä Genovasta takaisin kotiini Mestreen, olin päättänyt ottaa viimeisen junan. Istuimme baarissa viimeiseen hetkeen asti.

Päästyäni rautatieasemalle huomasin järkytyksekseni, että juna lähtisikin kaupungin toiselta rautatieasemalta. Yritin päästä junaan, joka menisi toiselle rautatieasemalle, mutta juna oli myöhässä. Tästä syystä myöhästyin myös jatkoyhteydestä, ja pääsin junalla ainoastaan Milanoon asti.

Minulla olisi ollut tiedossa yö Milanon rautatieasemalla, ellei minulla olisi ollut niin hyvä onni, että kaupungissa asuva kaverini sattui olemaan kotona ja pystyi majoittamaan minut!

Seuraavana aamuna junamokailu jatkui. Ajattelin, että voin käyttää lippuni samanlaisessa junassa vielä seuraavana päivänä. Menin siis tyytyväisesti junaan. Junassa minulle selvisi, että jostain syystä käyttämäni junan (joka oli kallein mahdollinen!) liput ovat voimassa vain 3 tuntia. Tämä maksoi minulle uuden lipun ja 50 euron sakot. Olin siinä vaiheessa niin väsynyt ja järkyttynyt, että purskahdin miltei itkuun.

Seuraavalla kerralla otan selvää, mistä junani lähtevät, ja kelpaavatko liput vastaaviin juniin vielä seuraavana päivänä.

3. Trieste

Olimme Triestessä yötä ja päätimme säästää hostellikuluissa yöpymällä taivasalla. Ongelmana oli se, että ystäväni ei ilahtunut ideastani nukkua jonkun epämääräisen hautausmaan vieressä. Siirryimme siis nukkumaan rautatieasemalle.

Rautatieasemalla nukkuminen on melko vaikeaa jatkuvien kuulutusten takia. Joskus varhain aamulla poliisi tuli ajamaan kaikki nukkujat ulos. Siirryimme nukkumaan kiviselle aallonmurtajalle (il molo) ja otimme aamun ensimmäisen veneen paikkaan, jonka nimeä en vieläkään tiedä.

Merimatkan maisemat olivat todella upeat, mutta niitä tuijotti kolme zombia. 😀 Päästyämme paikkaan, nukahdimme onnellisina puiden katveeseen.

Tämä on mokalistalla lähinnä siksi, että jos aikoo nukkua taivasalla, kannattaa miettiä paikka etukäteen. Esimerkiksi ollessamme jossain Italian maaseudulla, yövyimme oikein mukavasta puskien suojassa. Silloin tuli mieleeni, että olisi ihanaa joku kesä kiertää Italiaa päämäärättä ja yöpyä siinä, missä hyvältä tuntuu. 🙂

4. Koper

Yövyimme Koperissa hostellissa. Hostelli oli oikeasti asuntola, jossa oli kolmen hengen huoneita. Pienistä huoneista oli kodikkuus kaukana. Olimme katsoneet etukäteen netistä hostellin hinnan, mutta meiltä perittiin todellisuudessa kaksi kertaa niin paljon. Netissä ollut hinta oli joku tarjous tietylle ajalle. Siitä opimme, että hostellin hinta kannattaa tarkastaa etukäteen, jos on mahdollista, että asiasta tulee epäselvyyttä. Tuntui ikävältä maksaa niin paljon niin huonosta hostellista.

4. Milano & Lontoo

Nämä on kaksi ihan eri reissua, mutta moka on samantapainen.

Olin katsonut muka tarkasti, että millä junalla ehdimme hyvin Venetsiasta Milanoon, jos tarkoituksenamme on ehtiä lentokentälle. Vasta Milanon asemalla tajusin, että check in sulkeutuu 40 min ennen lentoa, joten aikamme on aika tiukalla. Istuimme ystäväni kanssa hyvin stressaantuneina lentokenttäbussissa ja tuijotimme kelloa. Lopulta meillä oli aikaa 20 minuuttia ennen check in:in sulkeutumista, mutta suomalaiseen tapaan olimme stressanneet itsemme kipeiksi.

Lontoossa meille puolestaan kävi niin, että emme ottaneet riittävän tarkasti selvää, miten pääsemme lentokentälle. Lento oli iltapäivällä ja aikaa oli riittämiin, mutta paikasta toiseen siirtyminen aiheutti kuitenkin ihan kiitettävästi stressiä. Itselläni kun on vielä tapana, että muuten voin olla koko matkan todella rentona, mutta paluumatkalla lentokentälle stressaan koko matkan edestä.

Tästä opin, että aina kannattaa tarkastaa mahdollisimman tarkasti, miten lentokentälle pääsee, ja miten paljon siihen menee aikaa.

Näitä mokia, kun välttää reissussa, niin pääsee jo pitkälle! 😉

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s