Matkamuistojen joulukalenteri, 6. luukku: Genova, Italia ja ulkosuomalainen ystävä

Genova, Italia.

Tänään hetkeä tärkeämpi on pidempi hetki eli ystävyys ja ystävän näkemys suomalaisuudesta.

Tässä kuvassa olen minä ja Neiti J. Tämä nainen on ollut minun elämässäni reilusti yli kymmenen vuotta. Hän on ollut elämässäni kotonani Turussa, matkoilla Italiassa ja hänen kotonaan Berliinissä.

Nyt olemme yhdessä viettämässä Suomen Itsenäisyyspäivää Berliinissä.

Kysyin, mitä asioita hän edelleen yhdeksän vuoden ulkomailla asumisen jälkeen seuraa Suomesta ja mitä suomalaisuus hänelle tarkoittaa?

Neiti J seuraa Saksan Voicea, jossa on monta vuotta ollut tuomarina Samu Haber. Suomalaisesta musiikista säännöllisessä soitossa on Disco Ensemble.

Sen lisäksi hän seuraa varsin suomalaiseen tapaan jääkiekkoa. Hänen suosikkijoukkueensa on Eisbären Berlin, jossa oli pitkään maalivahtina Petri Vehanen. Vehasen Neiti J on tuntenut lapsuudesta asti Rauman Lukon kautta. MM-kisoissa hän kannustaa tietenkin Suomea!

Suomesta hän ikävöi ihmisiä, salmiakkia ja karjalanpiirakoita.

”Suomalaisuus on minulle enemmänkin luonteenpiirre kuin kansalaisuus. Suomalaisuus merkitsee sitä et on hiljainen aluksi, mutta lämpenee sitten lopulta. Se on suorasanaisuutta ja rehellisyyttä ja sitä et on ok olla yksin. Näin ulkosuomalaisena voin sanoa, että suomalaisuus merkitsee myös sitä, että on välillä sosiaalisesti vähän outo näiden stereotyyppisten suomalaisten luonteenpiirteiden vuoksi!”

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s