Syksyä tallentamassa

Syksy on lempivuodenaikani. Eräänä sunnuntaina päätin, että otan kameran mukaan ja lähdemme retkelle. Retkellä tärkeää ovat eväät. Herra K ei ymmärtänyt pakkomiellettäni evässämpylöihin ennen kuin tuli eväiden syömisen aika.

Airikinkatu on entinen kotikatuni. Se on nykyisen kotini lähellä. Niin sanottuna paluumuuttajana olen tullut siihen tulokseen, että tämä on parhaita paikkoja, missä Turussa voi asua. Tulee siis aikamoinen haaste siinä vaiheessa, kun täytyy miettiä oman asunnon ostamista. Tässä on kaikki tarpeellinen lähellä: keskusta ja luonto. Mitä sitten, vaikka jokivarsilla näkee rantojen miehiä ja lähikaupan asiakastunta saattaa välillä kertoa elämän nurjemmasta puolesta? Se on sitä elämää se.


Retkemme kohdistui Halisten metsään. Halisten metsä on minulle tuttu paikka yo-kylävuosilta ja juhannuksilta. Kävimme katsomassa meidän perinteisiä juhannusuhrikiviä. Kerroin Herra K:lle tarinoita siitä, miten Herra A ja Rouva H ovat keksineet juhannusperinteen, joka on levinnyt laajalle Turussa. Perinteeseen kuuluu keskiyön aikaan kuppikiville vaeltaminen ja erilaisten runojen lausuminen. Itse en ole päässyt Halisten metsään harmikseni moneen vuoteen. Ehkä ensi vuonna taas olisi hyvä aika viettää juhannusta Turussa.

Vaahterat ovat lempipuitani syksyisin. Kotiseudullani vaahtera ei kasva kovin laajalti, mutta sitä oli joidenkin pihoissa. Syksyisin muistan koulumatkalla ihailleeni vaahteran kauniita syyslehtiä.

Herra K, minä ja me yhteiskuvassa.

Retkivalintamme oli monipuolinen, koska jokirannan ja metsän lisäksi saimme ihailla pelto- ja niittymaisemia.

Kettuja ei näkynyt. Pihlajanmarjat saivat leikkimään kameralla.

Syksy valtaa vähitellen taloja, pihoja, kadunvarsia…

 

Sienituntemukseni ei ole järin suuri, mutta kuvassa olevaan sieneen en koskisi.

Kuten alussa mainitsin, eväiden syöminen on tärkeää. Herra K oli samaa mieltä siinä vaiheessa, kun pysähdyimme ja kaivoimme sämpylät esiin. Eväsleivät ovat aina maistuneet luonnossa paremmalta kuin missään muualla! 

Syksyn tallennusretki oli varsin onnistunut. Luonto on kaunis.

Tervetuloa pimeät illat. Olemme varautuneet.

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s